Pravilnik o zasebnosti

1 Izjava o varstvu osebnih podatkov

V podjetju FIBO d.o.o., Barletova 4c 1215 Medvode, matična številka: 5328578000, davčna številka: SI29550335 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

2 Katere vaše podatke zbiramo?

Naše spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi obrazca na strani Spletna prodaja, kjer za nakup izdelka uporabnik odda naslednje osebne podatke:

 • ime
 • priimek
 • naslov
 • poštna št.
 • kraj
 • e-naslov
 • telefonska številka
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Po izpolnitvi obrazca prejme uporabnik potrditveno sporočilo na vpisani e-naslov s povzetkom naročila.
FIBO d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), pripravo bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

FIBO d.o.o. hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila oziroma do preklica. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo preko poznavanja številke računa in številke naročila.

Nagradne igre

Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger in opcijsko za informiranje o naši ponudbi.

3 Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.
V podjetju FIBO d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

4 Pravica do odstopa do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

 • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@fibo.si.
 • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@fibo.si.
 • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov prodaja@fibo.si.

5 Uporaba piškotkov

Piškotke uporablja večina spletnih mest za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov spletnih mest. Razlog za uporabo piškotkov na našem spletnem mestu je njihova lastnost, da lahko shranjujejo podatke o posameznih spletnih straneh (podrobnosti o njenih prilagoditvah), zbiranju različnih statistik in navedb spletnega uporabnika – saj se lahko le z njimi spremlja pogostost obiskovanja določene vsebine na spletnih straneh. Z uporabo piškotkov ocenjujemo učinkovitost zasnove spletnega mesta ter tudi ustreznost vsebine na podstraneh.

6 Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (”Google”). Google Analytics uporablja tako imenovane ”piškotke”, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

7 Upravitelj

FIBO d.o.o., Barletova 4c 1215 Medvode, t: +386 01 36 16 260, e-pošta: info@fibo.si

Datum: 25. 2. 2019